BLOG / Ikea

We gaan naar de Ikea, want we hebben een matrashoes nodig, alleen een matrashoes. “Zullen we ook even door de rest van de winkel lopen, gewoon voor de leuk?”, zegt mijn man.

Al heel snel is de geschikte matrashoes gevonden en de missie voltooid. Maar nu we hier toch bij de slaapkamerartikelen staan: is onze matrasbeschermer ook niet hoognodig aan vernieuwing toe? Het is toch heel belangrijk dat je zo’n ding af en toe vervangt? En geldt dat ook niet voor onze hoofdkussens? Die hebben we ook al súúúper lang, wel een jaar of zo! Dat is echt niet gezond hoor, heb ik laatst ergens gelezen. Je ademt elke nacht zééën van bacteriën en stofmijt in. Telkens weer lig je er met je neus bovenop, je zou er astma van krijgen, nee serieus!

Maar, wacht, wacht heel even, hier bij de serviesafdeling, want er zijn de laatste tijd al-le-maal mokken in stukken gevallen! Ja, ik ruim vaak veel te gehaast de vaatwasser uit en dan glipt er weer eens iets uit mijn handen…. Jaaahaa, ik weet het, stom van me, maar we kunnen nu ineens niet meer met drieëntwintig mensen tegelijk thee en cappuccino drinken, terwijl we dat wel heel regelmatig willen doen. En hoe zit het eigenlijk met de longdrinkglazen, hoe veel longdrinkglazen hebben we nu nog, maar vijftien of zo?

Oh, en laat me ook héél even kijken bij de muurdecoratie, want ik moet nu écht eens werk maken van dat fotolijstjesproject dat ik al tijden heb, het is doodzonde dat ik daar steeds maar niet aan begin. Ja, je hebt gelijk, we wonen hier waarschijnlijk niet lang meer en ik heb geen idee of deze constructie in een volgend huis past, maar ja, zo kan je al je plannen wel blijven uitstellen, en je weet toch hoe ik geniet van zo’n project? Zeg, waarom heb je eigenlijk geen karretje meegenomen bij de ingang, wil je soms dat we onze rug breken?

“We kwamen voor een matrashoes…” verzucht mijn man tegen de caissière, als hij voor tweehonderd euro aan spullen pint. Ze kijkt hem medelevend aan, want hij is waarschijnlijk niet de eerste met deze verzuchting. Ik lig twee nachten wakker van het miserabele hoofdkussen, de oude matrasbeschermer blijkt enorm op te knappen van een wasbeurt, de mokken puilen uit de servieskast en ik vind het eigenlijk best wel zonde om op de verhuisvalreep nog een muur te gaan slopen voor mijn fotolijstjesproject. Maar hee, we hebben wel een supergezellige zaterdagmiddag gehad.

 

 

Bron afbeelding: www.compfight.com

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.