BLOG / Fashionavond

Sinds een paar weken moet de samenleving het op woensdagavond even zonder mij en mijn huisgenoot T. stellen. Telefoontjes handel ik in twee seconden af met ‘Hallo, belangrijke tv-programma’s, nu, daaaaaag!’

‘Woensdagavond is modeavond bij NET 5’, meldt de voice-over alvast tijdens de reclame. T. en ik, beiden geheel geïnstalleerd in luie stoel, met vocht en voedsel binnen handbereik, produceren om beurten ongeduldige enthousiasmekreetjes. Ein-de-lijk verschijnt het vrolijke blonde hoofd van Jennifer Hoffman in beeld. We zakken nog eens flink onderuit: laat die drie uur hersendodende fashion maar komen…

We beginnen met Passion for Fashion, voorheen gepresenteerd door Dyanne Beekman. Je weet wel, die gekortwiekte, immer in grijze/beige/bruine doeken gehulde maar naar het schijnt erg hippe vrouw. Ze wist onmodieus Nederland in een handomdraai op te pimpen, vooral door toevoeging van ‘een lekker vlot sjaaltje!’ Dyanne had een ‘lekker vlot sjaaltje’ voor elke gelegenheid: uitwaaien op het strand, het journaal kijken, naar de wc gaan of het schoonmaken van de vissenkom. Maar Dyanne kreeg het te druk met sjaaltjes maken voor de C&A. Daarom nu aan Jennifer H. de taak om onmodieus Nederland te redden.

Eén blik op Jennifer H. en je weet dat zij alles is, behalve een fashionista. Ze ziet er eerder uit alsof ze liever lekker door het weiland rent, of in een hele grote boom klimt om daar een hut te bouwen. Het kan haar dan echt geen reet schelen of haar tas bij de paardenbloemen kleurt. Maar gelukkig is daar styliste Odette. Styliste Odette is een soort replica van Kim-Lian van der Meij, maar dan NOG! BLIJER! Wanneer er een nieuwe deelneemster haar atelier binnenloopt, springt ze een kledingrek uit en roept heel hard in het gezicht van de verbouwereerde kandidaat: ‘HAAAAALLLLLOO! JIJ BENT EEN BEETJE ZENUWACHTIG HE? NOUUU, DAT IS NERGENS VOOR NODIG!’ waarna ze begint rond te zwaaien met ‘lekkere tops’ en ‘heerlijke pantalons’.

Gelukkig worden we na een uurtje van Odette verlost door Model in 1 dag. Hierin plukken fotografen Otto en Lutske meisjes van straat om ze in één dag te transformeren in een model. Het beste model wint. Huisgenoot T. kijkt dit programma eigenlijk hoofdzakelijk omdat hij Otto nogal hot and spicy vindt. Elke aflevering flitsen er twee licht erotische foto’s uit zijn modellenverleden voorbij. Genoeg om T. de rest van het programma lang in extase te houden. Tijdens het programma gelden verder twee regels:

  1. Lutske is stom. Lutske lacht irritant. Lutste laat altijd semi-nonchalant haar vestje aan één kant van haar schouder zakken. Ze is gewoon echt een ontzettende Lutske. Kortom, Lutske mag nooit, nóóit winnen.
  1. Model in 1 dag is eigenlijk alleen maar compleet als visagiste Judith meedoet. Judith zat vroeger in Alice Deejay (je weet wel, van ‘Aaaaaaaaaaaaaaiiii…. Want you back in my laaaaaaaaaaaaiiiif….) maar is nu heel behendig met kwastjes en poedertjes. Van Judith krijg je zin om thee met haar te drinken en spritsen te eten en haar alles te vertellen over wat je hebt meegemaakt die dag en hoe het nou eigenlijk precies met jou en je leven gaat. En dat ze je daarna uitlegt hoe je een prachtig totaal niet uitgeschoten eyelinerstreepje zet…

Goed, ik dwaal af, maar dan nog regel 3: we moeten altijd even iets lulligs zeggen over presentatrice Robine van der Meer. Dat ze een stom shirt aan heeft, op een aap lijkt, haar haar moet knippen of dat ze gewoon helemaal stom is. Dat lucht ongelofelijk op.

We eindigen de avond met Make Me A Supermodel USA. Daar kwijlen we nog wat op ultrahunken Perry en Tyson, schatje Ben en knuffelhomo Ronny.

En dan is het voorbij. We staren nog wat wazig naar de reclames die alweer over het scherm flitsen en graaien in het wilde weg naar onze mobieltjes. Eens even kijken of we werden gemist toen we in hogere modesferen verkeerden.

 

(bron afbeelding: www.compfight.com)

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.